maandag 27 november 2017

Zondag 26 november 2017 Ihaha, chobe, botswana




Zondag 26 november 2017
Ihaha, chobe, botswana

Inmiddels zijn we helemaal lekgestoken en de muggen en de vliegen wachten ons al op als we de tent uitkomen voor een after party. Vol gas gaan we om 6u rijden om de leeuwen te zoeken. Het is bewolkt en 24 graden. De omstandigheden zijn goed. Bokkies, bokkies en nog meer bokkies maar geen leeuwen. De safari auto’s kunnen ze ook niet vinden. De lucht wordt steeds donkerder, tot bijna zwart. Dan barst het los. Het onweer valt nog mee, maar er valt een enorme hoeveelheid regen. De paden veranderen in rivieren, de waterpoelen stromen in no time vol. Geweldig. We rijden langzaam richting uitgang. De weg is steeds moeilijker te herkennen. Het is 1 grote plas geworden. Nadeel is nu dat je niet kunt zien of er ergens een kuil zit. We stoppen om en foto te maken van het water om ons heen en vervolgens wil de auto niet meer starten. Handige harry pakt het grote autohandboek erbij en probeert vanalles. Nop. Sta je dan, midden in een wildpark. Na 5 kwartier bellen we jacques en dan komt er net een safari auto langs. Maar die moet naar het vliegveld en heeft geen tijd. 10 minuten later komt de volgende en die helpt wel. Is toevallig de auto die ons in makgadigadi gezien had. Even de auto stukje duwen en de startmotor komt los en springt aan. Hop richting uitgang. Horen later van de chauffer, die bij ons in de buurt blijft, dat we zo een leeuwin voorbij gereden zijn. Nee, met sightings hadden we dit keer geen mazzel in chobe. Gisteren hebben we dus 13 leeuwen gemist horen we van dezelfde chauffeur.
Om 10.30u zijn we het park dat zo goed als blank staat uit. Moter start weer zonder problemen. We rijden naar kasane om te pinnen en doen boodschappen maar de drankwinkel is dicht en gaat pas maandag om 10u weer open. Hij heeft gisteren op zijn verjaardag zijn laatste biertje opgedronken, dus er moet hoognodig weer nieuwe voorraad komen.
We rijden naar senyati Campsite. 190 pula pp maar dan heeft iedere site een huisje met rieten kap. Onder de overkapping is een droog zitgedeelte, een wasbak, PowerPoint, toillet en douche en iedereen heeft een houtgestookte donky voor warm water. Op het terrein is een waterhole met een deck met bar ernaast. Ook is er een ondergrondse Hide. Als die maar niet volgelopen is met zoveel water. De waterhole lijkt wel een 50m bad. Eerst moet de auto opnieuw ingepakt want de nieuwe boodschappen moeten een plek hebben. We zijn samen naar de pepstore gegaan en hebben een nieuw onderlaken gekocht, geen sierrand dit keer. Kostte ook maar 65pula. Rond een uur of drie gaat de zon schijnen. Dat is mooi want ze hebben ook nog een zwembad voor de menselijke gasten. Maar we gaan eerst terug naar kasane city om te eten. Bij hetzelfde restaurant als vorig jaar. Indisch. Klinkt of wij niet van afwisseling houden, maar in de 2 straten van kasane is nou niet echt veel keus. We komen er nu pas achter dat het restaurant in maun bij het vliegveld hetzelfde is als dit restaurant in kasane. Tjee, een keten. Als we terug willen start de auto weer niet. 2 gasten gevraagd om te helpen duwen. Ze waren toch al aan het bedelen, nu werken ze voor hun geld. Nog niet hard want we hebben 5 man nodig om de auto aan de praat te krijgen. Morgen eerst startmotor regelen. Banden mag van jacques bij 8000km dus daarvoor hebben we nog even. We zijn voor donker thuis maar het zwembad wordt ‘m niet meer. Wel warme douche. De baboons lopen over de camping, kijken of er wat te jatten valt. Ze zijn groot! En een stomme hornbill heeft ons voorruit ook al weer gevonden, snel ruitenwissers omhoog. We gaan naar het deck en tegen mijn verwachting in staan er 4 olifanten. Ik dacht dat ze nu overal water genoeg hadden maar vers water heeft schijnbaar toch hun voorkeur. Ook lopen er 2 hertjes en zien we een gier en een visadelaar. De bunker Hide is wel grappig. De hide is diep ingegraven en je staat dan echt dichtbij op 2m afstand op grondhoogte. Geeft toch weer een ander perspectief. We zijn 3 uur bezig met een paar foto’s uploaden. Ondertussen is het nog best druk bij de poel. De olifanten komen nog steeds langs om het verse water te drinken, 1, nog 1 en dan weer 5 stuks. Bij de grote lamp vliegen wel 1000 enorme nachtvlinders, zeker 7 cm groot. Het is een enorme wolk van 3 bij 3m. Daar komen de baboons weer op af. Die eten ze. Ik ben net de baboons aan het tellen, 14 als nummer 15 van het dak afspringen,  4m naar beneden. Hartstikke leuk schouwspel maar om 21u gaat de bar dicht en internet uit. Schade voor 3 bier en 1 liter water 85 pula. Red je het niet mee in nl en dan is botswana nog relatief duur. Krijg je er olifanten, hertjes, een familie baboons en een oorverdovend lawaai van kikkers en krekels bij. Heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten