donderdag 2 november 2017

25 oktober

Woensdag 25 oktober 2017
De wekker 15 minuten vroeger gezet. Hij gaat om 5u. Wij zijn niet de enige die zo vroeg opstaan. De halve camping is al in de running om te gaan game driven. De andere helft gaat vandaag naar huis. Voor de zon opkomt kleurt de lucht prachtig rood. Er is een beetje bewolking. We halen het formulier op bij de gate of beter ik trek het zelf uit de bak want troela loopt net ff weg. Om 6.08u rijden we het park in. Voor ons rijdt een hele rij 4x4’s. Er waait zoveel stof op dat het wel op lage mist lijkt. Omdat alle auto’s vrij langzaam rijden halen we er 8 in.  Zo die meute zijn we voor. Er zijn bijna geen beesten te zien. Af en toe oryx en af en toe wat springbok. Alle waterholes zijn verlaten maar vlak voor rooiputs zien we jonge vosjes. Dan slaan we linksaf de weg door de duinen in. Hier zijn het aantal dieren helemaal op 1 hand te tellen. Maar er zijn ook geen andere auto’s behalve die ene die na 45 minuten cruisen ineens voor ons rijdt. Die remt als er plots een leewin uit de bosjes komt en een aanval doet naar de auto. Wij remmen ook en aan de linkerkant naast mijn open raam staat ook een leeuwin. We schrikken best wel van het feit dat hier ineens leeuwinnen zijn en dat ze zo agressief reageren. De auto keert en gaat achter ons staan zodat wij de leeuwinnen om ons heen hebben. En ondertussen is er ook nog een mannetje op de weg verschenen. Die wisselt van plek met een leeuwin en komt naast ons liggen. Vanwege de bewolking is het niet zo warm en blijven de leeuwen rustig liggen. Pas als de zon doorkomt gaan ze aan de wandel. We volgen ze nog een tijd tot ze achter de heuvels verdwijnen. We kletsen nog een tijdje met een Nederlands stel in een andere 4x4 en vervolgen dan onze weg. De hoogste tijd voor een sanitaire stop en dat doe ik nu toch maar even niet naast de auto. Gisteren vond ik het nog heel grappig toen ik op de weg naast de auto ging zitten en over verse leeuwen pootafdrukken heen plaste. Ik zei nog, kunnen niet ver weg zijn. Als je ze niet verwacht, zijn ze er ook. Op naar het museum, lees authentiek huisje. Hierbij zijn picknicktafels en toilletten met stomend water. Ze zijn net schoongemaakt want het ruikt citroentjes fris. Ik ben nog steeds onder de indruk van de park faciliteiten. En ook dat in alle waterpoelen voldoende water zit. Dat was in etosha in NamibiĆ« en de parken in botswana echt anders.
We rijden een stuk van de route van gisteren. Van de leeuwen kill is niets meer te zien en het dode hert bij de cheetah is ook verdwenen. Wel liggen er bij een waterpoel 2 leeuwen te slapen. Zo, daarmee staat de teller voor vandaag op 5 leeuwen.
We hebben een mooie kaart van het park gekregen. Hierop staan de dieren van het park. We liggen in een deuk als blijkt dat er giraffen zijn. Die hebben we gisteren tijdens ons rondje van 10 uur niet gezien en die zie je niet snel over het hoofd. Op onze wenslijst voor vandaag staan giraffe, luipaard en bruine hyena. En dan ineens loopt daar een eenzame giraffe. Dus ze zijn er echt. Verderop is een opstopping. Er ligt een luipaard in de boom. Check. We moeten nog uren rijden tot mata mata. Soms zien we groepjes springbok,  gnoes, oryx en struisvogels. En dan ligt er een giraffe naast de weg. Ernaast staan er nog 3. En daarachter nog meer. We gaan tellen en zien er 15. Dat is veel. En door. Ligt er ineens een leewin met 2 Kids op de weg. Weer plaatjes schieten. Om 15 u komen we bij mata mata en kiezen een camping plek. We dachten aanvankelijk nog een sunset drive te gaan doen maar vinden het best zo.
8 leeuwen
1 luipaard
Jonge cape foxes
16 giraffen
Op de camping hebben we weer stroom en water maar geen bereik van Vodafone. Dit komt omdat we nu aan de grens met Namibiƫ zitten. Het is even zoeken naar een plekje met schaduw want het is erg druk. het zijn vooral zuid Afrikanen en die hebben hele opvouwbare huizen bij zich. Gisteren hadden we er 1 die bouwde een hele douchecabine aan zijn offroad caravan. Ook zijn er speciale offroad aanhangers. Deze zijn van alle gemakken voorzien en vreselijk duur.
Op de camping is een Hide en we zien meerkatten met 4 jonkies. Dan plonsen we even het zwembadje in. De avond wordt besteed aan het back-uppen van de foto’s.

‘s avonds eten we een knacker met ei. De koelkast en vrieskast zijn beide aan het vriezen geslagen dus ook de gekookte eieren waren bevroren. ‘s middags hadden we al tortilla op met bevroren rauwkost en het restant van gegrilde kip en worstjes. De camping is vergeven van de eekhoorns.
Voor we naar bed gaan toch nog even naar de Hide. Er is een verlichte waterpoel. Eerst is het stil en dan ineens is er actie. 2 spotted hyena’s rennen achter een jonge gemsbok aan. Daarna komt er nog een 3de hyena langs wandelen die bij de poel gaat drinken en badderen. Toch nog erg leuke toegift en daarmee is de wishlist compleet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten