vrijdag 3 november 2017

30 oktober

Maandag 30 oktober 2017

Het is 4 uur als Bertus begint te roepen. Hij wil gerard de sterren laten zien en hij wil met gerard de leeuw gaan zoeken die we heel zachtjes ver weg horen grommen. Nou gerard heeft mooi geen zin om achter een leeuw aan te wandelen. Bertus gaat vervolgens koffie zetten en laat de douche een half uur lopen voor vers drinkwater. Als het licht wordt stappen we meteen in de auto en blijkt de leeuw over de weg langs ons gelopen te zijn. Die had dus ook geen zin in al die herrie.
De wildcamera’s laten zien dat we geen visite gehad hebben. We gaan nog voor de koffie een rondje rijden want Bertus is baja boos met die leeuw. Hij rijdt zelfs een verboden weg in op zoek naar leeuwen, luipaarden en hyena. Sporen genoeg maar de beesten houden zich schuil. We pakken onze spullen en willen net wegrijden als de Nederlanders het pad opdraaien. We stappen maar weer uit. Ze heten dus bianca en Isaac. Ze hebben al een hele gamedrive gedaan en niets gezien. Hier zitten veel minder dieren dan aan de zuid Afrikaanse kant. Bertus heeft 2 uur lang weer het hoogste woord en dan nemen we weer afscheid en gaan maar eens bij mpayathutlwa 02 kijken. We stoppen ook nog even bij pieter en Annet die met hun enorme 6x6 op 01 staan. Dit is de campingplek die beroemd is om de leeuwen die komen drinken bij de lekkende douche. Twee dagen geleden was de hele familie er met 4 Kids,  2 vrouwtjes en een mannetje terwijl er gasten op de plek stonden die niet weg konden. Op mpayathutlwa 02 is het kraantje waar de kids onlangs mee gespeeld hebben. Ook die foto’s zijn op internet te vinden. 1 had het kraantje open gekregen. Aan het platte gras is duidelijk te zien waar de familie graag ligt. Wij pakken de stoelen erbij en gaan een paar uur zitten kletsen. Met 16 reizen naar Afrika hebben bianca en Isaac genoeg te vertellen.
Aan het einde van de middag willen we nog een rondje gaan rijden maar we stoppen eerst even bij de buren. In grote auto’s  horen ook grote pakken wijn van 5 liter. Pieter heeft niet alleen een enorme auto maar ook een enorme lens van een halve meter waarmee hij nu de kleine diertjes en vogeltjes bij de waterbak fotografeert. Hij blijkt net 2 sportvliegtuigjes helemaal zelf gebouwd te hebben. Alleen de motor heeft jij gekocht. We horen dat Arabieren 10 6x6 besteld hebben die nu gemaakt moeten worden in de rechtse variant. Ook de 6x6 heeft hij met zijn zoon helemaal zelf ontworpen en gebouwd met hulp van Toyota. Ze zijn nu aan het proefrijden en er staat 6000 km op de teller. De Engelse bitch komt langs en ze is ziedend. Ze was op zoek naar de plek waar ze vorig jaar de leeuwin met welpjes gezien had en is daar Bertus tegen gekomen. Het boterde niet lekker tussen die twee en wij liggen in een deuk. Omdat wij ook niet van de Engelse trien gecharmeerd zijn, besluiten wij gauw ons rondje te gaan rijden. Het wordt een race tegen de klok om voor donker terug te zijn en uiteraard zien we onderweg niets behalve een prachtige  zonsondergang in de spiegel. We parkeren de auto’s zo dat de leeuwen alle ruimte hebben mochten ze vanacht langskomen. Gerard hangt de wildcamera op. We zetten snel de tenten op. Maken een vuurtje. Eten en kletsen nog tot laat, 22.30u. Als we naar bed gaan staat er al een jakhals bij het afwasteiltje bij de kraan. Ook vliegt er een uiltje in het rond. Laat de leeuwen maar komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten