vrijdag 24 november 2017

Vrijdag 17 november 2017 TOP Audi camp, maun, botswana

Vrijdag 17 november 2017  TOP
Audi camp, maun, botswana

Luipaard met jong en prooi

Latertje vandaag. 5.15u, maar het is dan ook weer koud en de ijsmuts en dubbele truien worden gebruikt. Geen uiltje in de boom zoals vorig jaar. Nog even genieten van een warme, semi buiten douche en dan boodschappen doen en door. Mijn planning is 9u gaan rijden naar de volgende camping en dat hadden we ook gehaald ware het niet dat de drankwinkel pas om 10u open gaat. En zonder bier gaat hij niet. Dus uiteindelijk vertrekken we pas om 12u vanuit maun met boodschappen van de super choppies en spar, spanbanden van rylies, biefstuk van de beefboys, 24 halve liters bier van de liquorama en een nieuw onderlaken voor 4 euro, want voor een laundry service was geen tijd. Heb ik ook nog gepint en een brief geschreven voor waternet. Maar die moest via mail naar els zodat zij deze kan versturen. En daarvoor moesten we weer naar de Indiƫr bij het vliegveld want die heeft internet dus uiteindelijk hebben we om 11u ook maar Indisch besteld, de helft opgegeten en de rest mee voor vanavond.
Om 12 u gaan we rijden naar magotho Campsite van de community trust. Hebben we gisteravond besloten. Dit gebied grenst aan de noordzijde aan moremi en wij vonden het vorig jaar prachtig. Hier hadden we ook het akkefietje met de 2 leeuwen en de boze olifant. We stonden om 7.40u al bij het kantoor van de trust in maun maar ze waren er niet. De receptioniste heeft gebeld en we konden gewoon gaan en een vrije plek uitzoeken.
Het 1e stuk Maun uit is nog asfalt, maar daarna wordt het een brede weg van wit zand. Lucht uit de banden maar de weg is beter als vorig jaar. Bij het veterinay fence staat niemand dus vlammen wij door. De baas heeft er goed de vaart in. We komen zelfs een met 4 wieltjes van de grond. Hobbeltje was net iets groter. We zien een giraffe, zebra’s, hartebeesten, rijden door een kleine watercrossings en langs pooltjes met vogels. Dan ligt er ineens een poel op de weg. Tja, en nu. Gerard trekt zijn broek uit en gaat het water in. Maar het wordt te diep naar zijn zin en de ondergrond is te zacht. We rijden een stukje terug en komen bij een fantastische omleiding langs een poel met hippos en een stuk rivier met prachtige dode bomen. We zijn weer op de goede weg, maar nu zien we de weg niet meer door de rook. De linkerkant staat in brand. Annie, hellup. Ramen dicht en snel erlangs. Verderop is de brand al uit. We moeten een paar keer stoppen voor overstekende olifanten. Het is te gek hoe snel ze tussen de bomen oplossen. We komen bij dezelfde weg die we vorig jaar ook genomen hebben naar de rivier. De rivier kwai is weer prachtig. We zien 4 visarenden tegelijk, nijlpaarden, 2 enorme krokodillen en heel veel hertjes. Overal staan olifanten. Deze hier zijn heel relaxed en je kunt ze gewoon voorbij rijden. We gaan eerst de campingplekken bekijken. De Duitsers van makgadikgadi blijken er ook te staan. We gaan voor plek 02, met veel bomen die een parasol vormen tegen de zon. Om ons heen staan olifanten. Er zijn echter helemaal geen voorzieningen hier. We zijn net de stoelen aan het pakken als de Duitsers langsrijden en vertellen dat er bij plek 7 een luipaard met jong ligt. Wij zoeken, maar die spikkels zie je niet zo makkelijk. Er komt een safari auto bij en die ziet ze achter de bosjes. Om de beste plek voor zijn klanten te krijgen sloopt hij het halve bos. Wij staan redelijk. Hebben last van een klein bosje maar kunnen wel zien hoe de kleine een halve springbok weg werkt. In iedergeval kunnen we het horen. Als hij na een uur genoeg gegeten heeft, gaat hij spelen en pakt moeders de prooi. We blijven tot de zon ondergaat en rijden naar onze camping om daar hertjes en een dombo aan te treffen. Dombo gaat niet weg. Hij wil de blaadjes van de boom en staat nog net niet op zijn achterpoten om erbij te kunnen. Als hij helemaal geen aanstalten maakt om weg te gaan en steeds dichter naar ons toe komt wordt het tijd om een vuurtje te maken in onze zelf gegraven vuurkuil. S avonds komen 2 heren van de trust inderdaad hun geld halen, 300 pula pp. Dat is maar de helft van de prijs die je in moremi betaald aan de overkant van de rivier. De sterrenhemel is fantastisch, 360 graden met daarvoor silhouetten van Afrikaanse bomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten