zondag 28 januari 2018

Zondag 14 januari 2018 TOPPER Harmony Heaven Couples Retreat, Kingsborough, Zuid-Afrika

Zondag 14 januari 2018 TOPPER
Harmony Heaven Couples Retreat, Kingsborough, Zuid-Afrika




Proteabank north
Grot met raggies gemist door stroming
1 grote hamerhaai
Wand met hamers
Baars en rog
2de wand met hamers zo ver je kunt kijken van bodem tot boven links naar rechts
Cirkelende oceanic blacktip
Golden Gate Highlands Park

Wekker om 4.30u. Koffie. Alle spullen in de auto. Sleutel aan lesley. Om 5.35u rijden
6.50u aan.
We zijn maar met 3. Suresh, de indier is er ook. We kleden ons aan en ik heb net mijn pak nat als we horen dat we misschien toch niet gaan. We wachten bij de lanche site. Dan toch.
Springen door branding
Geen wind. Nevel. Ruik het zout. Glad water. Swells 1.7m
Koud water, maar niet boven banks. Daar is het warmer tot we weer naar beneden gaan, toch kouder. Stroming, licht richting open zee. Vliegen over bodem. We missen de reggies cave maar zien een grote hamerhaai. Dan een wand met hamerhaaien. Een baars en rog. Vervolgens zwem ik de longen uit mijn lijf en daar is de 2de wand met hamers zo ver je kunt kijken van bodem tot boven links naar rechts. Ik ben zo buiten adem van het zwemmen dat ik bijna ga hyperventileren. Vervolgens blijft de oceanic blacktip met de scheve bek wel 15 minuten om ons heen cirkelen. Hij komt ook erg dichtbij en het zicht op 5 meter is al niet zo best. Misschien 4 max. Na het duiken is mijn slijm rood en heeft een metaalsmaak.

Terug. Douche. Joghurt. Tanken en 1 pie bij engen. Navigatie doet het weer niet. Helemaal terug tot voorbij harmony haven. Nu zien we pas de koeieletters op het dak. Om durben heen langs mega winkelcentrum over de n3 langs de drakensbergen. Best druk en veel zondags rijders. 1 stop aan weg. 25 wachtenden bij wc, 45 in winkel. Noot aan zelf, neem de volgende dat is ook nog eens een engen.
Heel eind rijden. Bergen. Dan van Reenen pas en daar staat het stil. Politie. Vlak voor park aangehouden, verkeerscontolle. Om 17.30 park in. Wildebeest en hartebeesten. Mooie uitzichten. Camping betalen. Stukje rijden. Rotsen kleuren prachtig in ondergaande zon. Plek uitzoeken. Het is niet druk meer want morgen zijn de vakanties over. Als zon weg is koelt het snel af. Sla en kip, over van de lunch van gisteren in het winkelcentrum. 19.45u iedereen is al naar bed. Alleen wat achterlijke auto’s op de doorgaande weg door park.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten