dinsdag 30 januari 2018

Zaterdag 27 januari 2018 Cape l’Agulhas backpackers, Struisbaai, Zuid-Afrika

Zaterdag 27 januari 2018
Cape l’Agulhas backpackers, Struisbaai, Zuid-Afrika

1 zoemende mug. Matig bed. Last van buik. Matig geslapen. Al ver voor zonsopkomst wakker. Bewolkt. Om 7u koffie en thee. Ik geef de laatste 3 stuks kinderkleren en petjes af voor het Salvation House project. Erin gaat volgende week de spullen brengen. Dan hebben alle kleren een goede bestemming gekregen. Straks uitzoeken wat ik nog meer weg kan geven.
Om 8.30u gaan we rijden. Eerst bredasdorp. Dan veel mooiere route nu door de bergen en door een enkel schattig dorpje met mooie huizen. Het gaat zowaar regenen. De baas wil koffie en we rijden terug omdat er erg veel auto’s staan. Komen we toch in een uitdragerij terecht met alles van streekprodukten tot emaille service en glazen kroonluchters. Een schuur volledig volgestampt. Tussen art dec, noveau living en de xenos. En daar drinken wij koffie uit emaille kopjes en kannen bij een haardvuur onder 1006 hanglampen. In de regen rijden we verder en we zeggen net dat ze in kaapstad wel blij zullen zijn als we sir lowery’s pass overrijden en bovenop de regen stopt. Kaapstad ligt blinkend in de zon, de baai prachtig blauw en de lucht ook. We rijden langs Mitchell’s plain, de sloppenwijk naar de kust helemaal tot glencarin. Het is druk in muizenberg en kalkbaai. 12.30u Peter en lauren staan ons al op te wachten en helpen met het verhuizen van de spullen naar ons 2 slaapkamerappartement met enorme badkamer, houten terras met prive zwembad en uitzicht op zee. En dat allemaal voor nog geen 35 euro per nacht. De auto mag in de garage maar dat past niet. Gelukkig krijgen we straks een kleinere. Om 14u rijden we naar jacques om de auto in te wisselen tegen een kleiner, goedkoper exemplaar. Krijgen we een nieuwe hilux terug met maar 112298km op de teller. Wij hebben die van ons ingeleverd met 181157km. Jac verteld dat het een gekkehuis was. 20+ lekke banden en 2 wagens afgeschreven na roll over op respectievelijk 27 en 30 december, allebei in swakopmund. De farm is zo goed als af en als we het leuk vinden kunnen we komen kijken. Portefeuille met creditcard en geld ook weer terug. En weer terug naar false bay. We stoppen dit keer in vishoek bij de indier die goed aangeschreven is op tripadvisor. We zijn de enige maar om 16.45u is dat niet zo gek. Het eten is goed. Ik krijg alleen maar heel weinig op. De bediening kan het niet bolwerken. Wij, 2 afhalers en de telefoon. Niemand wordt geholpen. TIA. Om 18u rijden we naar huis en de nieuwe auto past net in de garage, achter de picanto van lauren, die ook het zelfde tshirt ‘how about lunch hurgada’ aan heeft. En blauwe teennagels.
Het ziet ernaar uit dat mop en ik stuivertje wisselen. Ik heb meer energie en eindelijk geen buikpijn meer! Neem zelfs nog een beetje curry en een koude spa rood terwijl mop voor de 4de keer naar de badkamer rent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten