maandag 18 december 2017

Zondag 3 december 2017 Masuma Dam, hwange NP, Zimbabwe

Zondag 3 december 2017
Masuma Dam, hwange NP, Zimbabwe

Wat geweldig. Slapen bij je eigen waterhole! Je eigen hide hebben en een beheerder. Maar goed dat we gisteren zijn gaan betalen want er bleek toch nog een groep te zijn. Maar wij waren eerst.
We zien de laatste nijlpaarden thuiskomen. Verder is alles rustig. De leeuw is vanacht aan de wandel gegaan. We hebben hem wel gehoord maar niet gezien. Na de koffie gaan we een klein stukje rijden en zien waar hij de weg overgestoken is. Het gebied is zo groot en zo groen en er is overal water, die vind je niet meer. We gaan bij kampula kijken, 3 km van masuma dam. Hier verhuren ze safaritenten en zowel de goedkope als dure opties zien er goed uit. We krijgen een hele rondleiding. Mensen uit zimbabwe zijn zo veel vriendelijker als uit botswana. Dat is wel duidelijk.
We nemen voor vertrek nog een warme douche want edward heeft de donky aangemaakt. Stond al om 6u brandhout te hakken. Hij heeft ook nog afgewassen. Misschien voelde hij zich schuldig dat hij gisteren zo laat terug was en zijn dinnerdate gemist had. Hij was bij vrouw en kinders in sinamatella. Ze hebben er een schooltje en een kleine kliniek.
Vandaag is kudu dag. We moeten 2 keer remmen om ze niet aan te rijden. We rijden door naar robins camp en komen tot de conclusie dat het alweer te laat is om verder te rijden naar nata lodge. We vragen of er plek is bij deteema dam en dat is geen probleem. Schade 78 usd. Hoe ze de prijzen rekenen is me nog steeds een raadsel. Kamperen op een Picknickplaats obv walk-in is 29 usd pp. Dan per dag 20 usd entree p.p. en 10 voor de auto. Maar als je kampeert mag je de hele volgende dag nog in het park blijven tot 18u.
Het is ondertussen 12u en een aangename 40 graden in de auto. We gaan via little tom, big tom en salt pans terug. Ondanks de hitte zien we toch nog 2 roan antiloppen onder een boompje staan. We zien een paar bange zebra’s, enkele impala’s en wat springbok. Alles is hier doodsbang. Wordt hier toch gejaagd en gestroopt. Little tom is een mooie heldere plas met lelies. Bij big tom staat veel water in de rivier en wordt schoon water in een ronde drinkbak gepompt. Het lijkt wel een whirlpool. Hier zien we nog 2 impala’s op het veld. We rijden via een weg die niet op track4afrca staat, zien 2 struisvogels, naar deteema dam en gaan bij de hide staan. Deze kijkt uit over een waterplas met veel vogels en stukken gras waar bokkies op lopen. Een grote krokodil ligt in de zon. We maken tomaten kaas toasties voor lunch. Gerard gaat de auto repareren en daarna douchen. De watervoorraad zit in een zwarte ton dus het water is lauw maar goed genoeg. Het uitzicht vanuit de douche is fantastisch. Je kijkt dwars door de palen omheining heen op de poel, de weide met bokkies en baboons. Als we om 17u 2km naar links rijden zien we nog veel meer bokkies, 5 zebra’s en 4 giraffen. 2km de andere kant is een picknickplaats. Ziet er mooi uit met de bomen en de stenen maar is absoluut niet leuk om te kamperen en je hebt ook geen zicht op water. De 2 assistenten hebben zeker vrijgenomen vandaag. Ook aan deze kant 7 zebra’s, heel veel springbok en enkele kudu’s. Gerard maakt de hide zelf school en steekt een vuurtje aan. Hele dag windstil maar zodra het vuur aan is, gaat het waaien. We zien de maan opkomen boven de waterhole. Het was de hele dag bewolkt en even dachten we dat het zou gaan regenen maar toch niet. In de verte zien we onweer. Dan zien we de maansopkomst. Prachtig en volle maan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten