maandag 18 december 2017

Dinsdag 5 december 2017 Nata lodge, nata, botswana

Dinsdag 5 december 2017
Nata lodge, nata, botswana

We staan op als het licht wordt. Het is weer zwaar bewolkt. Om 7.15u gaan we op weg richting zuiden. We rijden weg van de donkere lucht, de zon tegemoet. De eerste 5km zijn een aaneen schakeling van potholes maar dan wordt het beter en rijden we lekker door gemiddeld 100kpu. We krigen nog een vet fence met bijbehorende koelkast contolle en dan is het over met de kans op wilde beesten en lopen er weer koeien, geiten en ezels naast en op de weg.  We komen langs het enorme stadium van francistown. Op weg naar de bank staan we ineens voor een stoplicht en hebben we wel 20 auto’s voor en naast ons. Dat is wennen. We kunnen weer pinnen, tanken, boodschappen doen en alles kopen inclusief eten bij verschillende fastfood restaurants. Niet dat we dat doen, maar het kan en dat geeft een enorm gevoel van luxe. Op mijn netvlies staan nog steeds de magere jongen bij kampula die ons een rondleiding gaf en die heel blij was met wat koekjes die een toeriste niet meer wilde omdat ze zacht waren en de douanier die meteen 2 verse wortels liep te kauwen uit het voedsel pakket dat we achter gelaten hadden.
Na francistown krijgen we een police roadblock maar de jonge agent is alleen maar heel geïnteresseerd in wat wij van botswana vinden. De landkaart doet het goed. We zorgen voor een opstopping. Naar mate we verder naar het zuiden rijden worden de wegen nog rustiger. We zien verschillende ezelkarren. 1 was wel heel bezonder, daar rende een roedel honden achteraan, over de weg. Langs de weg zijn picknickplaatsen, vaak met baobab bomen. De laatste 35km naar limpopo lodge rijden we door limpopo limpada natonal park. De weg is rood gravel en soms heel slecht. Ondanks de vele hekken naast en ook over de weg zien we toch wat bokkies, zebra’s en kudu’s . Bij limpopo lodge betalen we 122 pula pp voor camping. We moeten een stukje door het privee wildreservaat rijden om bij de campingplekken aan de rivier te komen. Bokkies, zebra’s , kudu en zelfs een olifant met jong. We mogen zelf onze plek kiezen en het uitzicht op de limpopo is fantastisch. We hebben een eigen ablution hut van boomstammen. Isaak steekt de donkey aan zodat we warm kunnen douchen met uitzicht op de rivier. Maar eerst doen we nog een kleine gamedrive. De weg is bijzonder slecht door de regen is al het zand weggespoelt en zijn alleen stenen en kuilen overgebleven. Dit is bij far de slechtste weg die we deze reis gehad hebben en het mag een klein wonder heten dat we geen lekke band gereden hebben. We doen maar een heel klein rondje en zien een grote groep bokkies, zebra’s ,kudu’s, een olifant en een klipspringer. De beesten hebben hier een prachtig terrein met een heel mooi waterhole maar ook een stuk rivier waar ze makkelijk bij kunnen. De limpopo rivier is groen en zit vol water. We hebben ook 2 nieuwgierige nijlpaarden voor de camping maar ze zijn niet zo luidruchtig. Het is windstil totdat gerard het vuur aan steekt en het restje macaroni wil gaan opwarmen. Brandhout is bij de prijs inbegrepen en isaak had het al zo neer gelegd dat we het alleen aan hoefden te steken. Er is geen maan die door debomen schijnt.
Door het horten en stoten is de afwasbak in de laadruimte gaan schuiven. Hierdoor is de fles afwasmiddel open gegaan en 90% is naar buiten gelekt door de zijklep zodat we een prachtige groene striping op de auto hebben en hij was gisteren net helemaal schoon geregend.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten