maandag 18 december 2017

Woensdag 6 december 2017 TOP Limpopo riverlodge campsite, limpopo limpada national park, botswana

Woensdag 6 december 2017 TOP
Limpopo riverlodge campsite, limpopo limpada national park, botswana

Limpopo riverlodge campsite nr 6
Platjan bordercross
Mapungubwe natipnal park
Mazhou campsite

We zijn wakker voor de zon opkomt. We zien hem 3 seconden en dan schiet hij achter de wolken. Gerard steekt de donkey aan zodat ik een warme douche kan nemen met rivierzicht. Maar eerst koffie. De waterpomp van de overburen stopt net als de koffie klaar is zodat we van alle vogelgeluiden kunnen genieten. 2 nijlpaarden hobbelen door de groene limpopo rivier. Over de dam rennen 2 velvet aapjes, 1 rent acher een vogeltje aan. In de boom tegenover ons landt een visadelaar. In de rivier zwemt een schildpadje.
We rijden naar de platjan grensovergang en die is veel kleiner als ik dacht. We zijn de enige. Botswana, formuliertje invullen, paspoort scanen, stempelen, boek en door via de lage brug over de limpopo naar de zuidafrikaanse kant. Paspoort scannen, stempel, papiertje voor de auto achterklepje open, oei, dat is veel. Klepje dicht en goede reis. Deze was nog sneller dan pandamatenga. Alleen als het hoog water is kun je niet meer over de brug. Dat is in januari en februari. We zijn binnen een half uur klaar en dat had veel sneller gekunt als we geen foto’s hadden gemaakt van de prachtige rode bijebeters.
We rijden in de regen over een gravelweg naar het plaatsje alldays, moeten noodstop maken voor overstekende schildpad, en doen een paar boodschapjes bij de super en kopen data voor de prepaid. Dan rijden we verder naar mapungubwe over asfalt. De laatste 23km is tussen de hekken door, een aaneenschakeling van prive conssesies. Het is droog maar zwaar bewolkt en 26 graden.
Bij de receptie boeken we een campsite. Wat een papierwerk en dan sta je al in het systeem. Het park kunnen we gratis in met de wildcard. Volgens de receptioniste kunnen we het hele park rondrijden in 2u, het is 40 km. Wij doen er 5u over maar het is dan ook een prachtig park. De rode stenen rotsformaties zijn prachtig. Soms groeien er bomen op de stenen. Je ziet dan heel mooi de wortels over de stenen lopen. We stoppen bij het 1e waterhole en zien 4 giraffen, zebra’s, wildebeesten, springbokken en een familie olifant met 2 hele kleintjes. De 2de stop is de treewalk. Onder ons lopen 2 olifanten. Het uitzicht op de rivier is fantastisch en zowel links als rechts lopen kuddes olifanten. De 3de stop zijn uitzichtplatformen waar je de 2 rivieren kunt zien samen komen. De wandelweg ernaartoe is al mooi met overal bloemen maar het uitzicht is helemaal fantastisch. We rijden verder het park rond en zien maar 2 andere auto’s. Beesten deste meer. Overal bokkies, zebra’s, wildebeesten, baboons en olifanten. We zien zelfs 3 elanden en een kleine klipspringer. Echt san parks, alle beesten op de juiste plek. Ook de faciliteiten zijn weer prima. We rijden een stukje langs de rivier en stoppen nog bij een meer. We doen alle loops. De kanniedood van 7km is wel heel heftig met steile stukken een veel stenen. Sommige stukken lijkt de efteling wel. Om 17u rijden we het park uit want we moeten naar het andere deel voor de camping. Tracks4africa weet de weg. Binnendoor en gravel. Maar een stuk weg is weg (gespoeld) en het wordt een aardig stukje offroad. Het mooie van deze route is wel dat we heel veel dieren zien, olifanten, wildebeesten, zebra’s en springbokken. De helft moet uiteraard weer vlak voor de auto oversteken. Dat was geloof ik niet de bedoeling maar de olifanten hebben de hekken gesloopt. 18u staan we bij het ingang naar de camping. Om de camping loopt een stroomdraad die we zelf even weg moeten halen als we naar binnen rijden.
We kunnen weer uitkiezen want er is maar 1 plek bezet. De camping  heeft 2 huis herten, van het soort dat we deze reis nog niet gezien hebben.
De camping is keurig schoon en helemaal geharkt. We maken een vuurtje en eten voor de makkelijk adventure food want een avontuur was het vandaag wel weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten