maandag 18 december 2017

Maandag 4 december 2017 Deteema Dam, Hwange, Zimbabwe

Maandag 4 december 2017
Deteema Dam, Hwange, Zimbabwe

Hele rustige nacht. Alleen gekrijs van de nijlganzen. Hoog vinkeveen gehalte. Geen zonsopkomst want het is zwaar bewolkt. Alle vogels zijn weg bij de poel en de krokodil is rondjes aan het zwemmen. In de verte staan de hertjes, baboons en de zebra’s. We pakken in en rijden via salt pan, big tom en little tom naar robins camp. Het eerste stuk zijn gemene stenen. Daarna is het of we op zwart tapijt rijden. We zien dezelfde beesten. Een giraffe op de zout pan, dan de 5 zebra’s waarvan 1 jonkie, de familie springbok, de 3 en 2 impala’s en een roan antilope. Onderweg naar de grens zien we warthogs, impala’s, springbok, baboons en een mannetjes kudu. De weg is rood gravel en alle bomen en struiken zijn groen.
Om 10.45u zijn we bij pandamatenga. De zim overgang is in 15 minuten klaar. We geven al ons eten en daar zijn ze heel blij mee. Dan naar botswana. Ook daar zijn we in 15 minuten doorheen inclusief invullen van het klanttevredenheidsonderzoek, ontsmetten van schoenen en banden en de auto- en koelkast inspectie. Maar zoals gezegd hebben we niets meer. We rijden naar nata lodge. De weg is goed asfalt met borden die waarschuwen voor overstekende olifanten. Yeah right. Nou we hebben er 6 gezien op en naast de snelweg waar je 120km per uur mag rijden. En waar ook alle vrachtwagens voor zim en zam overheen denderen. Ook liepen er nog 2 zebra’s over en stonden er 2 dikdiks aan de weg. Het veehek was dit keer ook geen probleem al moeten koelkast en vriezer wel weer open en de schoenen weer ontsmet. Hij wilde graag koud drinken en water was prima. Langs de weg zien we een prachtige dubbele tankwagen staan van elephant sands. Ongeveer 35km voor de lodge is hij water aan het halen voor de olifanten
In nata kunnen we uit 3 tankstations naast elkaar kiezen. Lijkt luxemburg wel. De bewaker is geïnteresseerd in de route. Waar ligt Nederland eigenlijk?  Hij wil er wel heen. Koud vindt hij niet erg maar als ik vertel dat het pas om 8.30u ligt wordt en om 16u donker gelooft hij dat niet. Zijn enthousiasme is ineens een stuk minder. Snel een boodschap bij choppies want het echte aanvullen van de voorraad komt wel weer in zuid afrika. Bij deze supermarkt hebben we vorig jaar ook boodschappen gedaan maar toen gingen we naar kubu island.
Druppel en ineens gaat het keihard spoelen en het onweert ook. Bij nata lodge betalen we 170 pula voor 2 personen kamperen. Als je in usd betaalt, ben je per persoon 13 usd kwijt. Betalen in pula scheelt dus de helft. Dat was bij ihaha ook al.
Yep, nata lodge heeft een prachtig zwembad en her is weer geen lekker zwemweer. De camping is groen maar ligt naast de snelweg en dat is weer even wennen. We zitten een tijdje onder de nieuwe paraplu bij het zwembad maar het is koud. Alles onder de 25 graden is koud. We gaan lekker in de auto zitten waar het nog 28 graden is. Het regent gestaag door. Warme douche, daar is het weer voor en dan naar het restaurant. Maar we zijn veel te vroeg en mogen pas om 19u terug komen. Internet werkt niet. Stroomstoring door de regen. Tia. Eten was goed en we kregen zelfs een flinterdun schijfje komkommer en een stukje rode paprika formaat tandenstoker als garnering. We bestellen 1 toetje, wafel met ijs, doe eens gek, maar krijgen er 2. One to share snappen ze niet. De bewaker is blij als we terug zijn want we moesten nog intekenen. Zijn administratie was nog niet compleet en in botswana kan dat echt niet. We zetten de tent op in het donker maar dat is beter dan in de regen. Hier zijn toch geen wilde dieren, alleen waakhonden. De vrachtwagens rijden nog een tijd door maar dan is het toch stil. Gelukkig want de weg naar kasane loopt dwars door het wildpark, chobe in botswana en hwange in zimbabwe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten