dinsdag 24 oktober 2017

Maandag 23 oktober 2017

Twee rivieren - kgalagadi transfrontier park,  Zuid-Afrika

Maandag 23 oktober 2017
Heerlijk rustige nacht. Op om 6.10u het is licht maar de zon is nog niet op. Nog geen baboons. Of toch, eerst bij de vuilnisbak, dan duiken ze de caravan in van een paar Zuid Afrikanen en stelen iets. Als ze vervolgens 4 man achter zich aan krijgen vinden ze een nieuwe prooi. Een ombemenst koepeltentje. Hier springen ze met 2 tegelijk bovenop. Van de tent blijft niet veel over. Wij gaan om de beurt douchen want 1 moet de wacht houden. Heerlijk warm water. Top. Straks hebben we 14 dagen geen water meer. De vliegen hier zijn wel mega irritant. Daarom was ff trainen bij nader inzicht ook geen optie. De baboons laten ons met rust. Enerzijds is de koepeltent of wat er van over is interessanter. Anderzijds schrikken ze van ons geheime wapen. De hele meute gaat ervoor op de loop. Daarom kan ik nog wat spullen in de auto reorganiseren. Alles begint nu langzamerhand een vaste plek te krijen. Er zitten hier ook schattige vogeltjes en we zien een wezeltje.
Om 8u gaan we rijden. In uppington gaan we naar de kalahari mall voor de allerlaatste boodschappen. We scoren ook gordijnen voor de ramen achter en een kussentje voor de chauffeurs stoel. Zit je net wat hoger. We rijden de rode duinen route. Rode zandduinen met af en toe velden van dor geel gras afgewisseld met zoutpannen. Het landschap is prachtig. Je kijkt hier drie dagen ver.
In Askham tanken we 75 liter diesel voor 1000 ZAR ongeveer 60 euro. We hebben maar 500km gereden maar de drie jerrycans bovenop en de airco zorgen ervoor dat het gebruik goed hoog is. De lucht is strak blauwe met 1 wit wolkje.
Om half 3 komen we aan bij het kgalagadi transfontier park. Het begint te regenen. Grote dikke druppels en iedereen is vrolijk. De eerste regen. Inchecken bij san park. Stempeltje zuid Afrika uit. Oeps probleem. Ik blijk nooit in gestempeld te zijn in kaapstad. Maar mijn paspoort is wel gescand. Dus regelt de aardige douanier een in en uit stempel. Dan naar de douane van botswana. We krijgen een 60 dagen visum en hoeven niets te betalen. Vervolgens melden bij de dame van de accommodaties in botswana. Om 4u staan we buiten. Eerst maar eens naar de camping een plek confisceren. 
Het is een stuk minder druk dan ik verwacht had. We hebben een plek met stroompunt, licht, water en tafel. Wat een luxe. We zetten de tafel neer. Niet de stoelen want het kan nogmaals gaan regenen.
Daarna gaan we onze eerste game drive doen. We zien prachtige roofvogels. Er stop een auto om te zeggen dat er een leeuwin gezien is. Binnen 30 minuten na begin van onze game drive zien we de leeuwin al. Ze loopt de heuvels in en verdwijnt. Wij rijden door en zien springbok, oryx, struisvogels, jakhalzen en nog meer roofvogels. Het park is heel mooi, open, glooiende heuvels. De weg is gravel maar in perfecte staat. Ze trekken deze glad met een tractor met autobanden. 
Als de zon bijna onder is komen we weer terug op de camping. De braai moet snel aan en de tent op. We eten een fitness salade met gegrilde kip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten