dinsdag 24 oktober 2017

Dag 2, dinsdag 17 oktober 2017

Auto halen en naar glenncairn, falsh bay, kaapstad

Dinsdag 17 oktober 2017
Heerlijk geslapen. Wat een rust hier. Buiten is het fris met af en toe zon en af en toe een spetter. Op kantoor ontmoet ik Alan, de eigenaar. Hij geeft veel tips en raadt ons af om naar west coast NP te rijden. Het park is wel aardig maar de rest van de weg is saai. Voor het wow effect kunnen we beter door de cederbergen rijden via ceres en opdieberg.
Om 9u komt jacques ons halen. Erg leuk hem weer te zien en hij vindt zijn T-shirt geweldig. De nieuwe, tijdelijke Berg4x4 lokatie is vlakbij. De Rhino staat al klaar met rooftent en een roofrack, maar er is een probleem met de tafel. Die is stuk en moet nog gerepareerd worden. Ook zijn nog niet alle bordercross documenten klaar. Voor de rest heeft hij erg zijn best gedaan om alles van mijn lijstje te halen van spanbanden tot wasknijpers, nieuwe kussens en nieuwe slaapzakken, 3 jerycans,  2x20l water containers,  een multifunctionele schaar, een nieuwe bandenpomp, nieuw luchtbed, tuppeware dozen en seed net voor de radiator. Zelfs de drive moz sticker heeft hij gehaald. Plus 4 gloednieuwe heavy duty banden. De rhino staat lekker hoog op de wielen en dat is nodig ook om het zand in de cenral kalahari te trotseren. Hij heeft toevallig ook nog een paar dozen voor ons staan die we op de achterbank kunnen zetten.
Om 13u hebben we alles doorgenomen en gaan we op weg naar glenncairn, een gehucht van 3 straten naast simons Town (bekend van de pinguis). Onderweg rijden we langs muizenberg met de beroemde gekleude standhuisjes.
In glenncairn hebben we een kamertje geboekt, uitgekozen door mijn vent. Het blijkt fantastisch. Ooit de garage, nu een stijlvolle unit met balkon en een geweldig uizicht over falsh bay. Dan even langs de duikschool om het schema van morgen door te spreken. We hebben een pakket geboekt met een duik met zeeleeuwe en met seven gill sharks. Het blijkt dat de seven gill shark ofwel de cow shark al een hele tijd niet meer is gezien. Andere haaien trouwens ook niet. Om 16u is het tijd voor een late lunch of vroeg dinner. We hadden en route al een restaurant gezien met touringcarren voor de deur. Dit restaurant bleek goed te scoren op tripadvisor. Dus wij erheen. Alle toeristen, 6 bussen vol, waren inmiddels weer vertrokken. Op het menu bitterballen, rookworst en erwtensoep. Wij gaan voor de biefstuk die boterzacht is. Maar friet bakken, dat kunnen ze dan weer niet. De buurman heeft de bitterballen besteld. Ze zien er goed uit maar zijn groter dan bij ons.
Na het eten gaan we naar de supermarkt.  We werken een paar gangen door tot de kar vol is. Dan met zonsondergang terug naar ons hokje. Alle koffers leegtrekken en alles opnieuw sorteren. Duikspullen bij elkaar zoeken. De auto staat naast de kamer en dat is erg prettig. De eigenaar komt nog even informeren of alles naar wens is. Hij kijkt zijn ogen uit naar alle zooi. Het is duidelijk dat hij dit nog niet eerder meegemaakt heeft.
Het lukt om alles dat op bed lag een plek te geven zodat we er zelf in kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten